Andorra

andorra

El Principat d’ Andorra és un petit estat de l’Europa Occidental.
Situat als Pirineus, limita al nord amb França i al sud amb Espanya.

És el 6è país més petit d’ Europa amb una superfície de 468 Km2 i una població al voltant dels 75.000 habitants.

Història

El sistema de govern està assentat en un Cap d’ Estat, compartit per dos representants, anomenats coprínceps. Aquesta particularitat sorgeix de l’ acord, anomenat “Periatge” (1278), entre el Comtat de Foix i el Bisbat de la Seu d’ Urgell. Aquestes dues figures d’ origen medieval han evolucionat actualment en el President de la República Francesa i s’ ha mantingut el del Bisbat. Aquests representen el poble Andorrà de manera conjunta i indivisa.

El català es la llengua oficial del país

El 14 de març de 1993 es va signar la primera constitució democràtica d’Andorra; fonament de l’ actual cos legal i normatiu pel que es regeix el país. Aquesta constitució descriu com a òrgan suprem el Consell General que exerceix la potestat legislativa i els seus membres, els consellers generals, que son elegits per sufragi universal per un termini de 4 anys. El català es la llengua oficial d’ Andorra. No obstant això, degut a la diversitat de nacionalitats de la població resident, també hi conviuen altres idiomes com el francès, l’espanyol i el portuguès.

0

Km2

0

pics + 2000m d’altitud

0

habitants

0

turistes / any

Turisme

El comerç i el turisme són dos dels motors de l’ economia del país. Cada any Andorra rep la visita de més de 8.000.000 de turistes. El relleu muntanyós, constituït per 72 pics de més de 2000 m d’ altitud, el converteix en un espai d’ una gran bellesa, idoni per a la pràctica d’ activitats a l’ aire lliure tant a l’ estiu com a l’ hivern.

El país compta amb un gran nombre de monuments i museus, dels que en destaquen els d’ estil romànic. Andorra ofereix als visitants una àmplia proposta d’ activitats: itineraris culturals i esportius, espectacles, festes i celebracions, espais termolúdics, restaurants i comerços. L’oferta comercial és molt àmplia i variada. Andorra compta amb un gran nombre de comerços amb productes de les millors marques internacionals, una gastronomia exquisida, una extensa oferta hotelera de qualitat, espais on celebrar esdeveniments culturals i esportius de caràcter internacional…

andorra
video
Reprodueix vídeo

Fotos d'Andorra

© Copyright – Carlos Palomo – Fotos: Fidel Bagan