Data i hora a Andorra: 14 de juliol de 2024 16:32

logo

Contacti amb nosaltres
sapim@sapim.com

C/ B.Riberaygua, 39, 4-3
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Preguntes freqüents

Qualsevol titular de marques o patents representat davant l’OMPA per un agent de Patents o Mandatari acreditat, ha de signar una autorització al seu favor per ser representat. Aquesta signatura no cal que estigui legalitzada. Fes clic aquí per visualitzar una plantilla de Poder: 
POA Marques
POA Patents

Els productes i/o serveis que es reivindiquen en una sol.licitud de marca, s’han de classificar en classes segons la classificació internacional de Niça. La a seva especificació ha de seguir la literalitat d’aquesta classificació. En cas de voler reivindicar uns enunciats diferents, s’hauran de classificar per la OMPA, abonant la corresponent taxa.

Un tercer, amb legítim interès, pot demanar la seva revocació, si sense motius legítims, el seu titular no l’ha utilitzada durant els darrers cinc anys, a comptar de la data de presentació de la corresponent demanda als Tribunals Andorrans.

Els únics drets de patents y marques reconeguts a Andorra, són els derivats de la inscripció feta a l’Oficina de patents i Marques d’Andorra (OMPA).

Com qualsevol dret, en aquest cas mobiliari, s’ha d’inscriure qualsevol canvi de titularitat.

Qualsevol canvi que afecta al titular d’un registre de marca o patent, es recomanable inscriure-ho, amb la finalitat de poder-lo identificar sense cap mena de dubte.

No, en el moment que una sol.licitud és inscrita com a marca, la OMPA emet un certificat de registre sense haver de pagar cap altra taxa.

En el cas de marques, es poden renovar en període de gràcia fins sis mesos passada la data de venciment, pagant un increment de la taxa. En el cas d’anualitats de patents, es pot renovar fins a 12 mesos de la seva data de venciment pagant els diferents increments en funció del temps vençut.

Més enllà dels acords amistosos entre les parts, qualsevol conflicte s’ha de resoldre en els Tribunals Andorrans (Batllia), pel procediment abreujat.

Teniu alguna pregunta o projecte?